Vrste nalog

Na voljo je vse več vrst nalog:

Dejavnost brez povezave

To je koristno, če se naloga izvaja izven sistema Moodle. To je lahko nekje drugje na spletu ali osebno.

Udeleženci lahko vidijo opis naloge, a ne morejo naložiti datotek ali česa drugega. Ocenjevanje deluje normalno in udeleženci bodo obveščeni o njihovih ocenah.


Besedilo prek spleta

Ta vrsta naloge zahteva od uporabnikov urejanje besedila z uporabo običajnih orodij za urejanje. Izvajalci jih lahko ocenjujejo prek spleta in celo dodajo vstavljene komentarje ali spremembe.

(Če ste domači s starejšimi različicami Moodle, ta vrsta naloge počne isto, kot je počel starejši modul Dnevnik.)


Nalaganje ene datoteke

Ta vrsta naloge omogoča vsakemu sodelujočemu nalaganje ene datoteke poljubne vrste.

To je lahko dokument urejevalnika besedila, ali slika, stisnjena (ZIP) spletna stran ali karkoli za kar prosite za oddajo.


Besedilo prek spleta

Ta vrsta naloge zahteva od uporabnikov urejanje besedila z uporabo normalnih orodij za urejanje. Izvajalci jih lahko ocenjujejo prek spleta in celo dodajo medvrstične komentarje ali spremembe.

(Če ste seznanjeni s starejšimi različicami okolja Moodle, ta vrsta naloge počne isto, kot je počel stari modul dnevnika (Journal).)


Naloži posamezno datoteko

Ta vrsta naloge vsakemu udeležencu dovoljuje nalaganje ene datoteke poljubne vrste.

To je lahko Wordov dokument, slika, spletna stran v datoteki .zip ali v katerikoli drugi zahtevan format.


Napredno nalaganje datotek

Ta vrsta naloge dovoljuje vsakemu sodelujočemu nalaganje ene ali več datotek v kateremkoli formatu. Datoteke so lahko Wordovi dokumenti, slike, spletna stran v datoteki .zip ali v kateremkoli drugem zahtevanem formatu.

Ta vrsta naloge omogoča tudi nalaganje večih datotek z odzivi. Datoteke z odzivi se lahko naložijo tudi pred oddajo, kar se lahko uporabi za to, da se vsakemu udeležencu da druga datoteka, s katero mora udeleženec delati.

Oddaje pri tej vrsti naloge morajo biti ročno zaključene s strani udeleženca. Kot izvajalec lahko stanje preverite kadarkoli; nedokončane naloge so označene kot Osnutki. Katerikoli neocenjeni nalogi lahko stanje spremenite nazaj v 'Osnutek'.


Nepovezane (offline) aktivnosti

To je koristno, če se naloga izvaja izven sistema Moodle. Lahko je nekaj drugje na spletu ali izvedena v živo.

Udeleženci lahko vidijo opis naloge, a ne morejo nalagati datotek ali česa drugega. Ocenjevanje deluje normalno in udeleženci bodo obveščeni o svojih ocenah.


Kazalo vseh datotek pomoči