Uvažanje novih vprašanj

Ta funkcija omogoča uvoz vprašanj iz prek obrazca naloženih zunanjih besedilnih datotek ali z izborom ustrezne datoteke, ki je že v področju datotek predmeta.

Opomba glede kodnih tabel

Če vaša datoteka uporablja znake, ki niso ASCII, mora uporabljati kodiranje UTF-8. Morda boste lahko nastavili ali pretvorili v UTF-8 z uporabo vašega priljubljenega urejevalnika, ali obstaja možnost v programsku iz katerega vprašanja izvažate. Če vaš strežnik Moodle teče na PHP 5, bo uvoz datotek zapisanih na osnovi XML-a, obdelan samodejno.

Podprta je vrsta zapisov:

Oblika zapisa GIFT

  GIFT je najbolj vsestranska oblika zapisa za uvoz vprašanj Moodle kviz iz datoteke z besedilom. Zasnovan je bil kot enostaven način s katerim lahko izvajalci pišejo vprašanja kot datoteko z besedilom. Podpira večkratno izbiro, drži - ne drži, kratek odgovor, ujemanje in številčna vprašanja, kakor tudi obliko za vstavljanje ____ za "manjkajoče besede". Različne vrste vprašanj so lahko mešane v eni datoteki besedila in oblika podpira tudi vrstice s komentarji, imena vprašanj, povratno informacijo in odstotke oz. utežene ocene. Spodaj je nekaj primerov:

  Kdo je pokopan v Grantovi grobnici?{~Grant ~Jefferson =nihče}
  
  Grant je {~pokopan =položen ~živ} v Grantovi grobnici.
  
  Grant je pokopan v Grantovi grobnici.{FALSE}
  
  Kdo je pokopan v Grantovi grobnici?{=nihče =nobeden}
  
  Kdaj je bil Ulysses S. Grant rojen?{#1822}
  

  Več informacij o zapisu "GIFT"

Aiken zapis

  Zapis Aiken je zelo preprost način ustvarjanja vprašanj z večimi možnimi odgovori, ki uporablja jasen in berljiv zapis. Tu je primer zapisa:

  Kaj je namen prve pomoči?
  A. Rešiti življenje, preprečiti dodatne poškodbe, ohraniti zdravje
  B. Ponuditi zdravniško oskrbo vsem poškodovanim ali ranjenim osebam
  C. Preprečiti dodatne poškodbe
  D. Pomagati žrtvam, ki iščejo pomoč
  ANSWER: O
  

  Več informacij o zapisu "Aiken"

Manjkajoča beseda

  Ta oblika zapisa podpira samo vprašanja z večimi izbori in vprašanja s kratkimi odgovori, odvisno od števila odgovorov. En odgovor ustvari vprašanje s kratkim odgovorom, dva ali več odgovorov ustvari vprašanje z večimi izbori. Vsak odgovor je ločen s tildo (~) in pravilni odgovor ima predpono znak enakosti (=). Tu je primer vprašanja z večimi izbori:

  Kakor hitro začnemo kot dojenčki raziskovati dele svojega telesa postanemo študenti {=anatomije in psihologije ~refleksologije ~znanosti ~eksperimenta} in na nek način to ostanemo celo življenje.

  Tu je primer vprašanja s kratkim odgovorom:

  Kakor hitro začnemo kot dojenčki raziskovati dele svojega telesa postanemo študenti {=anatomije in psihologije} in na nek način to ostanemo celo življenje.

  Več informacij o zapisu "Manjkajoče besede"

AON

  Ta zapis je enak zapisu manjkajoče besede s to razliko, da se po uvozu vprašanj vsa vprašanja kratkih odgovorov pretvorijo v vprašanja z ujemanjem po štiri hkrati.

  Dodatno se odgovori vprašanj z večimi izbirami naključno premešajo po uvozu.

  Imenuje se po organizaciji, ki je podprla razvoj mnogih možnosti kviza

Blackboard

  Ta modul zna uvažati vprašanja shranjena v izvoznem zapisu programa Blackboard. Temelji na XML funkcijah, ki jih mora podpirati vaš PHP. Vedite, da ta različica ne deluje z različico Blackoard 6 ali novejšo.

  Več informacij o zapisu "Blackboard"

Blackboard V6+

  Ta modul zna uvažati vprašanja shranjena v izvoznem zapisu programa Blackboard. Ponuja omejeno podporo za različice Blackoard 6 in 7. Zanaša se na funkcije XML, prevedene v vašem PHP-ju. Naložiti morate datoteko ZIP, ki ste jo izvozili iz programa Blackoard.

WebCT

Course Test Manager

  Ta modul zna uvoziti vprašanja shranjena v zbirki testov Course Test Manager. Sloni na raznih načinih dostopa do baze testov, ki je v podatkovni zbirki Microsoft Access, odvisno od tega ali Moodle teče v okolju Windows ali Linux.

  V okolju Windows vam omogoča nalaganje podatkovne zbirke Access tako kot katerekoli druge datoteke s podatki za uvoz.

  V okolju Linux morate vzpostaviti Windows računalnik v istem omrežju kot je podatkovna zbirka Course Test Manager in programsko opremo z imenom ODBC Socket Server, ki uporablja XML za prenos podatkov v Moodle na strežniku Linux.

  Prosimo, preberite celotno spodnjo datoteko s pomočjo preden uporabite ta razred za uvoz.

  Več informacij o zapisu "CTM"

Ugnezdeni odgovori (izpolnjevanje)

Oblika zapisa Learnwise

  Ta zapis zna uvoziti vprašanja z večimi izbirami shranjena v zapisu Learnwise XML.

Zapis Examview

  Ta zapis zna uvoziti iz datotek Examview 4 XML. Vedite, da starejše različice Examview niso podprte.

Oblika zapisa Moodle XML

  Ta zapis značilen za Moodle uvozi vprašanja kviza, ki so bila pred tem izvožena v enak zapis. Zapis je jasen in se najboljše prikaže z izvozom kategorije v zapis Moodle XML. Zapis XML lahko uvaža datoteke slik.

Več zapisov bo še sledilo, vključno z WebCT, IMS QTI in karkoli drugega bodo lahko prispevali uporabniki Moodle!

Kazalo vseh datotek pomoči