Nastavitve okna

Te nastavitve je možno skriti / prikazati s klikom na gumb označen s Skrij nastavitve ali Pokaži nastavitve.

Po navadi so viri prikazani v navadnem oknu z okviri in Moodle navigacijo v vrhnjem okviru. Če se tako odločite, lahko odstranite ta okvir in lahko vir izpolni okno kot navadna spletna stran.

Če želite, da se vaš vir pojavi v pojavnem oknu sledite naslednjim korakom:

 1. V odseku Okno: izberite 'Novo okno'.
 2. Prekličite izbor možnosti, ki jih ne želite uporabiti.
  Dovoli spreminjanje velikosti okna?

  Če ohranite ta element izbran, bodo uporabniki smeli spreminjati velikost okna, ki ste jo sami določili. Ta možnost naj bo skoraj vedno izbrana. Če je (in včasih je) vir točno določene velikosti, je morda smiselno zakleniti velikost okna.

  Dovoli drsenje vsebine okna?

  Ta element bo omogočil uporabnikom drsenje vsebine okna in ogled celotnega vira. Če ta element odznačite, bodo uporabniki videli samo del vsebine, ki je lahko prikazana v velikosti okna in ne bodo mogli premikati vsebine, da bi si ogledali preostanek vira.

  Pokaži povezave imenika?

  To bo dovolilo uporabnikom ogled njihovih povezav imenika v tem oknu. To je odvisno od brskalnika: lahko se imenuje Vrstica s povezavami (v IE), Vrstica priljubljenih ali Vrstica zaznamkov (v Mozilla/Firefox).

  Pokaži naslovno vrstico?

  Ali želite, da vaši uporabniki vidijo URL (spletni naslov) vira? Če je tako, pustite to možnost označeno. Sicer bo naslov vira skrit.

  Pokaži menijsko vrstico?

  Da bi dovolili uporabnikom dostop do menijske vrstice v tem oknu, pustite ta element označen. Na splošno je to koristno, vendar so nekatere grafične predstavitve videti bolje brez menijske vrstice.

  Pokaži orodno vrstico?

  Prikaz orodne vrstice bo uporabnikom olajšal navigacijo saj ponuja gumbe Nazaj / Naprej, Domov in Osveži.

  Pokaži vrstico stanja?

  Prikaz vrstice stanja omogoča uporabnikom spremljanje informacij brskalnika kot je odstotek naloženega vira ali varnostne informacije.

 3. Določite velikost okna, ki ga želite odpreti.

  Mnogi še vedno uporabljajo povprečno ločljivost zaslona 800 x 600. V večini primerov je najbolje določiti začetno velikost nekoliko manjšo, npr. 600 višina in 480 širina.

  Če pustite ti polji prazni bo novo pojavno okno veliko natanko toliko kot je veliko okvo v katerem so kliknili za odprtje pojavnega okna.

Kazalo vseh datotek pomoči